BLOG #2

Soms loopt het leven anders

Ik wilde mijn blog schrijven over foute bruidsjurken, soms loopt het leven anders.

Ik wilde mijn blog gisteravond posten, soms loopt het leven anders.

 

Wat een vreemde twee dagen hebben wij gehad.

1 december 2016 – Het nieuws dat mijn opa overleden is. Longkanker, chemo, dementie…. Longemfyseem, daar kwam zijn grootste angst vandaan… zo bang om te sterven door verstikking. Ik ben heel erg dankbaar dat hij in slaap is gevallen en niet meer wakker is geworden. Zijn nachtmerrie is gelukkig niet uitgekomen. Geruststelling en tegelijk verdriet en medeleven. Medeleven voor mijn oma, die haar man waar ze 60 jaar mee getrouwd is geweest, dag in dag uit lief en leed mee heeft gedeeld, moet begraven. Wat een verdriet, maar ook wat een liefde.

2 december 2016 - Mijn aangenomen opa (de opa van mijn man) overleden. Helaas heeft hij zijn vrouw een paar jaar geleden moeten begraven, ook na een heel lang huwelijk. Hij miste haar verschrikkelijk. Hij heeft tot het einde geknokt, maar het was goed zo.

Veel geluk met je vrouw die je zo hebt gemist in ´heaven´.

 

Ja, foute bruidsjurken zijn grappig, maar dit is het leven. Je moet mensen missen in het leven.

Ook op jullie grote dag zal je hoogstwaarschijnlijk geliefden moeten missen. Om ze toch een plek te geven, kun je verschillende dingen doen…

Je kunt kiezen voor een subtiel fotootje aan het boeket, achter op je schoenen of op het pak. Ook kun je een speciale plek creëren tijdens jullie ceremonie. Vind je dit te pijnlijk of te overheersend, laat dan bijvoorbeeld (wens)ballonnen op! Kies vooral voor iets waar jullie je goed bij voelen en wat bij jullie past. 

 

Volgende week zal mijn blog over iets lichts gaan, dat beloof ik! ;) 


Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Iris (zondag, 04 december 2016 09:33)

  Mooi geschreven Fred en sterkte met het verlies van jullie opa's ,

 • #2

  Liset (dinsdag, 06 december 2016 06:59)

  Mooi geschreven

 • #3

  Irma Kroeze (woensdag, 07 december 2016 23:27)

  Prachtig geschreven....... Sterkte !!!!

 • #4

  Frederique (woensdag, 18 januari 2017 09:33)

  Bedankt allemaal voor het lezen en de reacties!