BLOG #6

tips voor de bruid

Natuurlijk krijg je wel een aantal tips van vriendinnen die reeds getrouwd zijn. Zoals; gebruik waterproof mascara! Niemand wil er uitzien als een pandabeer na de ceremonie! Ook zal je horen dat je je niet druk moet maken, maar moet genieten! (Weddingplanner helpt daar heeeeel erg bij!) Hierbij een paar tips van mij die je vriendinnen je niet vertellen. Ik noem het mijn Just-in-case-lijstje.

Tip 1: Talkpoeder
Wanneer je gaat trouwen in Portugal (of in ieder geval met warmer weer) en je trekt een trouwjurk aan, kun je wel raden wat er gebeurt! Inderdaad zweet is dan onvermijdelijk. Wil je geen gele vlekken in je jurk en nog vervelender, klotsende dijen onder de jurk, strooi er dan voordat je de jurk aandoet, talkpoeder op! Simple as that! 

Tip 2: Veiligheidsspelden

Wanneer je een weddingplanner ingehuurd hebt, heeft die deze ´lifesavers´ altijd bij zich. Waarom? Hoe mooi en duur je bruidsjurk ook is, er kan altijd iets kapot gaan… Je blijft ergens achter haken en er scheurt iets… oooooooh nooooooo! Met veiligheidsspelden los je dit vaak op! Heb je geen weddingplanner? Zorg dan dat je getuige of bijvoorbeeld je moeder dit mee neemt! 

Tip 3: Mueslireep & flesje water

Mueslireep? Ja, mueslireep! Je geeft heel veel geld uit aan het eten op jullie bruiloft, dus hier zul je niet zo snel aan denken. Maar geloof me, hij is vaak onmisbaar! Wanneer je opstaat op de dag van je bruiloft, slaan de zenuwen je om de oren! Of je nu wilt of niet… Vaak krijg je dan geen hap door je keel… Haar, uurtje, make-up, uurtje, rit naar de ceremonie, ceremonie, uurtje, foto´s maken, minimaal een uurtje… en daar ga je tegen de vlakte! Nogmaals, geen weddingplanner, zorg dat iemand die bij je is, dit voor je meeneemt. Just in case…

Tip 4: Pleisters

Je hebt naast die geweldige trouwjurk natuurlijk ook fantastische nieuwe schoenen gekocht. Al heb je deze ingelopen, je bent niet verzekerd van een blaarvrije dag! Neem voor de zekerheid een aantal pleisters mee. Want iedere vrouw weet, zere voeten verpesten alles! Wanneer je voor hakken kiest, neem dan ook voor de zekerheid flatjes, gympen of slippers mee. Geloof me niemand ziet dit! (Ik ben persoonlijk direct op de Havaianas begonnen. Kan je vertellen; mijn voetjes vonden het fantastisch!)

Tip 5: Paracetamol

Natuurlijk wil je dit niet en verwacht je het ook niet, maar ook op jullie trouwdag kun je hoofdpijn krijgen! Na alle spanning is dit helemaal niet zo gek. Zorg dat je iets zoals paracetamol voor handen hebt, just in case… Heb je bijvoorbeeld vaker last van brandend maagzuur, neem dan Rennies mee… Je snapt wat ik bedoel!

Dit waren 5 tips van mijn just-in-case-lijstje… Wil je meer tips? Stuur me een mailtje en ik stuur je ze toe. Ik wilde ze voor mijn eigen bruiden houden, maar niemand verdient een weddingdisaster! ;) Not on my watch! 

XOXO

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Diane (woensdag, 18 januari 2017 01:25)

  Dat heb je weer super leuk gedaan! Ben trots op je!

 • #2

  Frederique (woensdag, 18 januari 2017 09:31)

  Dankjewel! X

 • #3

  Ricky (woensdag, 18 januari 2017 18:14)

  Leuk leuk heel goede tips hier hebben ze wat aan ,ik wou zo weer trouwen namIk jou als wedding planner.